Om Emmakliniken

Emmakliniken är ett svenskt vårdföretag som verkar inom två inriktningar: emma ultraljud som är en privat mottagning specialiserad inom fosterdiagnostik och obstetriskt ultraljud av gravida samt emma barnavård, som är en nystartad barnavårdcentral på uppdrag av Region Skåne.

emma ultraljudsklinik etablerades år 2008 i Malmö. Sedan etableringen har det årliga antalet undersökningar ökad och var 2015 +10.000.

Vår vision är att skapa en trygg ram för alla blivande föräldrar – från det allra första visuella mötet under graviditeten och fram till barnets första dag i skolan. Vårt koncept är att hålla absolut högsta kvalitet i allt när det gäller såväl undersökningar, utrustning, personal och service.

Ni är varmt välkomna till oss!

 

Ultraljud Personal

Connie Jörgensen

Verksamhetschef Ultraljud     Docent, Specialistläkare

 

Agneta Rylander

Leg. barnmorska

Camilla Tingstedt

Leg. barnmorska

Christin Hansson Öhman

Leg. barnmorska

Christina Lindberg

Leg. barnmorska

Eva Persson

Leg. barnmorska

Mette Bang-Jensen

Leg. barnmorska

Suzanne Olsson

Leg. barnmorska

BVC Personal

Annelie Martinsson Thernström

Verksamhetschef BVC

Nada Oreski

Barnsjuksköterska

Pernille Olsson

Barnsjuksköterska

Administration & Ledning

René Vind Ludwigs

VD

Anna Öhman

Administratör

Anna Sommervi

Receptionist

Josephine Hansson

Receptionist

Varför välja Emma?

Emmakliniken

• Bäst service, trevligt bemötande. hög kvalitet och tillgänglighet är vad som driver oss som jobbar på emma. Därför har vi öppet en kväll varje vecka och de flesta söndagar under året.

• Placerat centralt i Malmö i ett läkarhus med olika specialiteter, häribland mödravård, ultraljud, barnavård, gynekologer, allmänläkare, neurolog, urolog och audionomer. 

Emma ultraljud

• emma ultraljud etablerades år 2008. Det årliga antalet ultraljudsundersökningar har varit ökande och 2015 utförde vi drygt 10 000, av dessa var 1 500 KUB-undersökningar.Vi utförde mer än 8 500 ultraljudsundersökningar i 2014 inklusive 1 500 KUB-undersökningar.

• Vid förhöjd risk för kromosomfel efter en KUB undersökning, kan vi erbjuda gravida tillhörande Region Skåne, invasiv fosterdiagnostik genom moderkaksprov eller fostervattenprov.

• Våra barnmorskor har alla mycket lång erfarenhet av graviditets ultraljud. Alla har FMF’s (Fetal Medicine Foundation) KUB certifiering och 2. trimester certifiering (anatomigranskning vecka 18-20) . Dessa certifieringar uppdateras årligen.

• Våra medicinskt ansvarige läkare, Docent Connie Jörgensen, är specialist i obstetrik och gynekologisk ultraljudsdiagnostik. Hon har arbetat många år inom både svensk och dansk sjukvård (Kvinnokliniken SUS Lund och Center för fosterdiagnostik Rigshospitalet i Köpenhamn) , där hon har haft hand om avancerad ultraljudsdiagnostik och behandling av sjuka foster. Hon har utfört tusentals moderkaksprov och fostervattenprov och är en av de mest erfarna i landet.

 

Emma Barnavård

• Vi ligger mitt i Malmö och det är lätt att ta sig hit både med bil och buss.

• Vi är en liten barnavård med familjär stämning.

• Vi har barnläkare som kommer till oss och träffar barnen på hälsokontrollerna.

• Vi har tematräffar med föreläsare inom olika specialiteter.