Om Emmakliniken

Emmakliniken är ett svenskt vårdföretag som har tre inriktningar:

emma ultraljud som är en privat mottagning specialiserad inom fosterdiagnostik och obstetriskt ultraljud av gravida. Sedan etableringen i 2008 har det årliga antalet undersökningar ökat och var 2015 +10.000. Vi är därmed den största ultraljudsmottagning i Södra Sverige.

emma barnavård som är en privat barnavårdcentral på uppdrag av Region Skåne.

Vår vision är att skapa en trygg ram för alla blivande föräldrar – från det allra första visuella mötet under graviditeten och fram till barnets första dag i skolan. Vårt koncept är att hålla absolut högsta kvalitet i allt när det gäller såväl undersökningar, utrustning, personal, tillgänglighet och service.

Ni är varmt välkomna till oss!

 

Ultraljud Personal

Karl Kristensen

Verksamhetschef Ultraljud     Specialistläkare

 

Agneta Rylander

Leg. barnmorska

Christin Hansson Öhman

Leg. barnmorska

Christina Lindberg

Leg. barnmorska

Mette Bang-Jensen

Leg. barnmorska

Suzanne Olsson

Leg. barnmorska

Anne Lill

Leg. barnmorska

Louise Elgström

Leg. barnmorska

Ann-Therese Lindskog

Leg. barnmorska

BVC Personal

Annelie Martinsson Thernström

Verksamhetschef BVC

Nada Oreski

Barnsjuksköterska

Anna Ranstett

Barnsjuksköterska

Administration & Ledning

René Vind Ludwigs

VD

Anna Sommervi

Klinikassistent

Varför välja Emma?

Emmakliniken

• Bäst service, trevligt bemötande, hög kvalitet och tillgänglighet är vad som driver oss som jobbar på Emma. Därför har vi öppet minst två kvällar i veckan och de flesta söndagar under året.
• Beläget centralt i Malmö i ett läkarhus med olika specialiteter, häribland mödravård, ultraljud, barnavård, gynekologer, allmänläkare, neurolog, urolog och audionomer. 
• Centralt beläget i Lund med goda parkeringsmöjligheter.

Emma ultraljud

• Emma ultraljud etablerades år 2008. Det årliga antalet ultraljudsundersökningar har varit ökande och vi är en av de största ultraljudsenheterna för gravida i landet och utför över 10 000 ultraljudsundersökningar årligen, varav över 1 500 KUB-undersökningar.

• Vid förhöjd risk för kromosomfel efter en KUB undersökning, kan vi erbjuda gravida tillhörande Region Skåne, invasiv fosterdiagnostik genom moderkaksprov eller fostervattenprov.

• Våra barnmorskor har alla mycket lång erfarenhet av graviditets ultraljud. Alla har FMF’s (Fetal Medicine Foundation) KUB certifiering och 2. trimester certifiering (anatomigranskning vecka 18-20). Dessa certifieringar uppdateras årligen.

• Vår medicinskt ansvarige läkare, Docent Connie Jörgensen, är specialist i obstetrik och gynekologisk ultraljudsdiagnostik. Hon har arbetat många år inom både svensk och dansk sjukvård (Kvinnokliniken SUS Lund och Center för fosterdiagnostik Rigshospitalet i Köpenhamn), där hon har haft hand om avancerad ultraljudsdiagnostik och behandling av sjuka foster. Hon har utfört tusentals moderkaksprov och fostervattenprov och är en av de mest erfarna i landet.

Emma Barnavård

• Vi ligger mitt i Malmö och det är lätt att ta sig hit både med bil och buss.

• Vi är en barnavård med familjär stämning.

• Vi har barnläkare som kommer till oss och träffar barnen på hälsokontrollerna.

• Vi har tematräffar med föreläsare inom olika specialiteter.