Om Emma Ultraljud

Emma ultraljud är en privat specialistmottagning

Emma ultraljud är en privat specialistmottagning för graviditetsultraljud och fosterdiagnostik. Emmakliniken har varit verksam i Malmö sedan 2008 samt i Lund från 2019.

Alla våra undersökningar utförs av en av våra 10 välutbildade och FMF-certifierade (Fetal Medicine Foundation) ultraljudsbarnmorskor och specialistläkare som har många års erfarenhet av ultraljud. Alla har FMF’s certifiering och 2:a trimester certifiering (anatomigranskning vecka 18-20).

På Emma Ultraljud utförs årligen över 12.000 ultraljudsundersökningar, både privat betalande och via remiss från de barnmorskemottagningar som Emmakliniken samarbetar med.

Alla gravida i Region Skåne erbjuds en ultraljudsundersökning i första trimestern som kan kompletteras med ett blodprov och ge ett sannolikhetssiffra för Down syndrom (Trisomi 21) och två andra kromosomavvikelser (Trisomi 13 och Trisomi 18).

Ger KUB-undersökningen en förhöjd sannolikhet för någon av dessa kromosomavvikelser erbjuds ett NIPT-test (läs mera under fliken NIPT-test), moderkaksprov eller fostervattenprov. Vår läkare som utför provtagningen har många års erfarenhet av fosterdiagnostik. Vilken undersökning man erbjuds beror på sannolikhetstalet. Även kvinnor som inte har en förhöjd sannolikhet vid KUB men önskar ett test med större säkerhet, kan bekosta ett NIPT-test själva.

Alla gravida erbjuds också en ultraljudsundersökning i vecka 18-20 (Rutinultraljud).

Det är barnmorskan på din mödravårdsmottagning som skickar remisser till dessa undersökningar samt om behov finns för ytterligare undersökningar. Under fliken Partners kan du se vilka mottagningar vi samarbetar med.

Man är alltid välkommen att själv bekosta en extra ultraljudsundersökning, se nästa flik.

På Emmakliniken finns det alltid tillgång till läkare med specialistkunskap i fosterdiagnostik och ultraljud.